​Välkomna till Harastorp

​Tordag       11-18

Fredag       11-18

Lördag       11-16

Gårdens lätta rätter

Vi serverar våra jättegoda pajer med krispig sallad.

Kaffe och kakor

Detta händer i vår:

Hälsokväll med Gunvi

onsd 28/2 kl 18.30  195kr


​Vinprovning med

Kaj Björk

torsd 15/2 18.30    295kr

​Mer info och bokning 044 73252

Gården idag

​Harastorp Gästabud är ett familjeföretag och här erbjuds god närproducerad mat gjord på gammalt vis. Gårdsbutiken byggdes i gammal stil för att passa in i miljön på Harastorps gård bland stenlängor och betande får. De natursköna områdena runt omkring är en idyll med öppna fält och skogsdungar. En stressfri miljö för djuren på gården, både lamm och höns, bidrar till gott kött och smakrika ägg.


Irene Roos är hjärtat i företaget med ett stort intresse för matlagning och familj. Under åren har hon jobbat med både människor och trädgård, men passionen för mat har alltid funnits. Middagar för släkt och vänner har mottagits med hungrig iver och hon har lagat godsaker åt andra vid fester och kalas när det har behövts. Efter flera års fundering och planering öppnades Harastorp Gästabud i december 2010 och idag driver hon företaget med hjälp av maken och barnen.

... och dess historia

Gården härstammar från 1600-talet men hade då namnet "Haralstrup" och har bytt ägare många gånger under åren. Boningshuset i Italiensk villastil blev byggt av Henning Wrangel åt hans trogna bokhållare och "allt i allo" år 1810. Gården var arrendegård under Araslöv tills den friköptes 1902 av mjölnaren Nils J. Roos och har sedan dess gått i arv. De finns de som säger att samma Nils J fortfarande har setts besöka gård och hus till denna dag...​

Harastorp Gästabud  |  Tel: 044-732 52  |  E-post: gastabud@harastorp.se  |  Besöksadress: Åbyvägen 300, 291 95 Färlöv