--> -->

​Välkomna till Harastorp

​Torsdag           11-18

Fredag            11-18

​Lördag            11-16

Söndag           12-16

Serveringen är öppen även andra tider efter överenskommelse.


Lunch kl 12-14

Hemlagad god mat med våra bästa råvaror.

​Vecka 33                

Örtfylld lammstek, potatisgratäng

Lammfiol, potatissallad, pepparrotscreme.

Revbensgryta, äpplemos, rostad potatis

kycklingpaj med fetaost, sallad​

Kaffe o kakor

Smörgåsar

​Om ni är flera; ring gärna innan.


Gården idag

​Harastorp Gästabud är ett familjeföretag och här erbjuds god närproducerad mat gjord på gammalt vis. Gårdsbutiken byggdes i gammal stil för att passa in i miljön på Harastorps gård bland stenlängor och betande får. De natursköna områdena runt omkring är en idyll med öppna fält och skogsdungar. En stressfri miljö för djuren på gården, både lamm och höns, bidrar till gott kött och smakrika ägg.


Irene Roos är hjärtat i företaget med ett stort intresse för matlagning och familj. Under åren har hon jobbat med både människor och trädgård, men passionen för mat har alltid funnits. Middagar för släkt och vänner har mottagits med hungrig iver och hon har lagat godsaker åt andra vid fester och kalas när det har behövts. Efter flera års fundering och planering öppnades Harastorp Gästabud i december 2010 och idag driver hon företaget med hjälp av maken och barnen.

... och dess historia

Gården härstammar från 1600-talet men hade då namnet "Haralstrup" och har bytt ägare många gånger under åren. Boningshuset i Italiensk villastil blev byggt av Henning Wrangel åt hans trogna bokhållare och "allt i allo" år 1810. Gården var arrendegård under Araslöv tills den friköptes 1902 av mjölnaren Nils J. Roos och har sedan dess gått i arv. De finns de som säger att samma Nils J fortfarande har setts besöka gård och hus till denna dag...​

Harastorp Gästabud  |  Tel: 044-732 52  |  E-post: gastabud@harastorp.se  |  Besöksadress: Åbyvägen 300, 291 95 Färlöv